Naši proizvodi

Staklene pregrade | ograde | stepenište

Staklene pregrade

Lepe, atraktivne i efikasne staklene pregrade predstavljaju savršen izbor za izložbene prostore, kancelarije, pa i u modernim stambenim enterijerima. Samim tim što pregrađeni prostor dobija istu količinu svetlosti, prostor se zvučno i toplotno izoluje povećavajući funkcionalnost.

Staklo je postalo esencijalni deo moderne arhitekture. Pored upotrebe u javnim objektima sve više se koristi u enterijerima stambenih prostora kao pregrada između prostorija: dnevne sobe, kuhinje, hodnika.

Efektna dekorativna stakla mogu se podeliti u više kategorija. Uglavnom one zavise od proizvođača ali generalno u enterijerima se koriste stakla sa dvostrukim dezenom, staklo sa urezanim dezenom, bojeno staklo ili fotografija na staklu.

Pregrade mogu biti prozirne, poluprozine ili potpuno neprozirne. Uglavnom se koriste sigururnosna dvoslojna ili troslojna stakla debljine 24 mm, 36 mm ili 40 milimetara koja se postavljaju u ram (vidni ili skriveni) ili vođice.

Staklene ograde

Jedan od vidljivijih činilaca eksterijera čine ograde. One čine funkcionalni i estetski faktor svakog stambenog i poslovnog objekta.

Staklene ograde koje izrađuje ProfiTim iz više razloga odskaču od ponude koja se trenutno može naći na tržištu Srbije i Crne Gore. One prate trend moderne arhitekture koja teži minimalističkom obliku i formi, pružaju dodatnu sigurnost i otvorenost prema okolini.

Moderna arhitektura konstatno postavlja nove standarde a jedan od tih su i staklene ograde. Spoj aluminijuma i stakla daje potpuno novu dimenziju kada su ograde u pitanju. Nepotrebni hodnici i skrivena stepeništa nestaju a njihovo mesto zauzima kombinacija stakla i aluminijuma.


Ventilirajuće fasade

Vrlo bitna stavka u modernom projektovanju stambenog ili poslovnog objekta predstavlja pametan izbor fasade. Mi Vam možemo predložiti provetrene, strukturalne i polustrukturalne fasade.

 

 

 


Podizno klizni sistemi

Klizni sistemi se najčešće koriste za zastakljivanje terasa i restorana kafea, medjutim primena je višestruka tako da se koristi za , unutrasnja vrata, pregradne zidove i sl. Izbor tipologije profila sa ili bez termoprekida zavisi od zeljene zvučne i termičke izolacije koja se želi postici medjutim i od prosečnih vremenskih temperatura za podrucije gde se ugradjuje izloženost vetru i sl. Dakle prednosti su mogućnost poluotvorenog prostora, usteda prostora, estetika, pristupačna cena.

Možemo razlikovati nekoliko tipova kliznih sistema

Klasični klizni sistem -vrata  izradjuju se od profila sa i bez termoprekida specijalno napravljenih za tu namenu. Kod kliznog sistema krilo na točkićima koji su u njega ugradjeni, klizi po donjoj šini štoka. Vrata mogu biti sa 1, 2, 3, 4 i 6 krila, i najčešće se upotrebljavaju za zastakljivanje terasa, ugostiteljskih objekata…
U zavisnosti od broja krila, otvarajuća površina je 1/2 ili 2/3. Sva krila su otvarajuća i po potrebi se mogu, veoma lako, pomerati na bilo koju stranu bez ikakvog ograničenja.Tako otvorena krila se preklapaju pa ne zauzimaju nikakav prostor. Aluminijumske klizne sisteme predlažemo kao prozor (ili klizna vrata) na mestima gde nije potrebno idealno zaptivanje , zbog zaptivanja pomoću četkica umesto EPDM-gume , što može da dovede do pojave kondenzacije na profilu ili staklu.

Od klasičnih profila uz pomoć specijalnog okova može se napraviti otklopno – uskočno klizni sistem ili takozvani kombi sistem. Krilo koje kliza ima mogućnost i da se stavi u kip položaj, preporučuju se za manje otvore, kao npr. kod balkonskih vrata. Klizno krilo jednostavno se otklapa te po vođici kliže na stranu.Zbog lakoće korišćenja i maksimalnog iskorišćenja prostorija bilo da je u zatvorenom  ili otvorenom polozaju ovaj sistem je nasao veliku primenu kada je u pitanju opramanje modernih stanbenih jedinica.Sistem funkcioniše tako sto prilikom otvaranja krilo blago izlazi iz ravni i veoma lako otklizava u stranu.Pored ovakvog  postoji mogucnost i KIP otvaranja.Takodje postoji mogucnost polu-automatskog i automatskog otvaranja

Nova generacija okova za kombi sistem koju je razvila firma G-U gde su otklonjene sve poteškoće u radu uskočnog kliznog sistema nazvan je Paralelno – Klizni sistem. Zahvaljujući inovativnoj kombinaciji novorazvijenih pokretnih elemenata sa točkićima opremljenim kugličnim ležajem, koji se pozicioniraju gore na krilu i isprobanim kvalitetnim paralelno klizno otklopnim pokretnim elementima na vodilici, koji se postavljaju dole na krilu, klizna krila nežno i precizno klize u otvoreni ili zatvoreni položaj.U ovom sistemu nije moguće raditi kip položaj.
Sa ovim okovima je moguće izraditi elemente mase krila do 200 kg i širine krila do 2000 mm.


Drvo aluminijim

Ništa ne krasi objekat tako dobro kao odličan izbor stolarije. Drvo-aluminijum stolarija redstavlja HITECH među stolarijom, ne samo zbog svog izgleda, već i zbog specifične napredne tehnologije kojom se izrađuje. Ova stolarija spaja odlične osobine drveta kao gradivnog materijala enterijera i aluminijuma koji se nalazi sa spoljašne strane kao zaštitni element.

DRVO ALUMINIJUM svojim konstruktivnim rešenjima obezbeđuje potpunu zaštitu drveta od uticaja vode i UV zraka. Kod stolarije drvo aluminiijum sa spoljašnje strane vezan je fleksibilnim spojnicama od poliamida koje obezbeđuju ventilirajući sloj (bez direktnog kontakta sa drvetom) i slobodno diletiranje. Tako da se vek trajanja drvoaluminijum stolarije vezuje samo za dobro održavanje mehanizma za otvaranje (okova), a njih je moguže lako zameniti posle dvadesetak godina eksploatacije.

Koeficijent toplotne provodljivosti drvoaluminijum stolarije UW po najnovijim propisima o energetskoj efikasnosti objekata zahteva UW  manji od 1,5k/m². Naša osnovna konstrukcija drvo aluminijum stolarije sa dvoslojnim staklom 4+15+4mm low-e obezbeđuje manji UW od 1,3 , a sa kvalitetnim troslojnim staklenim paketima, pomoću naše drvoaluminijum stolarije može se dobiti koeficijent UW manje od 0,8k/m².

Produvavanje i vodonepropustivost naše DRVO ALUMINIJUM stolarije ima čak 25% bolje karakteristike od zahteva za D klasu. Ove performanse postignute su sa trostrukim dihtovanje fleksibilnih trajnoelastičnih „EPDM“ zaptivki.

Zvučna izolacija ispod 30dB postiže se kod našeg sistema drvo aluminijum prvom debljinom drveta kao odličnog zvučnog izolatora, a zatim i troslojno staklo u paketima.

Enterijerski drvo svojom strukturom daje toplinu upotrebom bajčeva i lakova na vodenoj (eko) bazi moguće je stolariju drvoaluminijum prilagoditi svakom enterijeru, od efekta veštački starenog drveta, do metalnih boja i oštrih linija. Naš sistem dozvoljava kupcu i njegovom arhitekti da sami dizajniraju unutrašnji izgled prozora.


Aluminijumska stolarija

Retko koji materijal je tako lagan a ujedno čvrst i oformljen u lepo izrađenim profilima, kao što je aluminijum. Profili od aluminijuma se najčešće koriste kako za zastakljivanje velikih portala, tako i za aplikacije gde je potrebna dobra izolacija.

Ugradnjom PVC ili ALU stolarije, daćete svom domu novi sjaj, a pored toga ćete drastično smanjiti troškove zagrevanja prostorija, jer prozori i vrata koje mi ugradimo će Vas zimi efikasno štititi od hladnoće, a leti neće dozvoljavati da Vam vrućina kvari raspoloženje!

Trudimo se da odabirom najkvalitetnije stolarije, niskom cenom, kratkim rokom isporuke i dugom garancijom, uvek budemo najbolji, najpovoljniji i pravi izbor, u šta se možete uveriti ako nam pružite priliku da budemo deo i Vašeg doma.


PVC stolarija

Postoji veliki broj profila koji prate ovaj način izrade. Zbog svoje fleksibilnosti i odličnih karakteristika, pvc profili imaju ogromnu upotrebu kako u industriji, tako i u domaćinstvu.

PVC stolarija je veoma zahvalna po pitanju ugradnje i održavanja. Obzirom da se PVC stolarija izrađuje od veoma kvalitetne plastike ojačane čeličnim profilom, ne postoji mogućnost prodiranja vlage i vitoperenja. Konstrukcija je čelična i obložena visokootpornom plastikom što garantuje čvrstoću i postojanost kod velikih statičkih opterećenja. To je i glavna prednost PVC stolarije u odnosu na drvenu stolariju.

Sajt izradio: ORLOVLET

EnglishDeutschРусскийСрпски језик